Tíz ok, amiért megéri a Google-nél dolgozni

A Google rendszerint az élmezőnyben végez a világ legjobb munkahelyeit rangsoroló összeállításokban. Idén a legnagyobb gazdasági lapok közül a Fortune az első, a Forbes a hatodik helyre hozta ki a céget a szokásos évi listán. Ennek csak az egyik indoka a szilícium-völgyi mérce szerint is magas fizetés, a titok inkább a munkakörülményekben és a béren kívüli juttatásokban rejlik, amelyekről messzire kiabál, hogy a Google mindent megtesz azért, hogy az alkalmazottai jól érezzék magukat, és a hétköznapi gondok ne tereljék el a gondolataikat a munkáról.

A Quora portálon most jelenlegi és volt Google-dolgozók beszéltek arról, mik is ezek a juttatások, és miért érzik úgy, hogy a világ legjobb munkahelye az övék.

A szokásos, szinte minden elit high-tech cégnél felmerülő előnyöket (a világ legintelligensebb embereivel vagy körülvéve, kipróbálhatod a cég titkos fejlesztéseit) most elegánsan ugorjuk át, ahogyan a Google-nél kitalált, és azóta több világcégnél bevezetett 80/20-as munkarendet is: a munkaidő 20 százalékát, vagyis heti egy napot az ember a hivatalos munkakörén kívüli hobbiprojektekre fordíthatja. A nem ennyire közismert juttatásokból válogattunk össze tizet (egy részük csak a cég kaliforniai főhadiszállására áll).

A teljes cikk itt olvasható