Személyes tanácsadó az Accenture-től

mobile_assistant

Az Accenture olyan mobiltelefonhoz kapcsolható bioszenzorokkal, helymeghatározással és hangelemzővel felturbózott készüléket akar piacra dobni, ami tanácsokat suttog a fülünkbe, segítve ezzel a mindennapi munkánkat.

Napjainkban a szervezetfejlesztés egyik legnépszerűbb ága az ún. “coaching”, amit talán a személyes tanácsadás kifejezés ad vissza a legjobban magyarul. Egy vezető pozícióban lévő személy coach-a, egyfajta árnyékként állandóan követi őt mindenhová. A nap végén együtt végigbeszélik az eseményeket: mikor, milyen helyzetben mit mondott, mit érzett az adott vezető, mi lehetett volna egy szituációban a jobb megoldás, a jobb döntés. A szervezetfejlesztő módszerek között a hagyományos tréningeknél a coaching annyival nyújt többet, hogy míg a tréningen egy előre megtervezett helyzetben próbálhatják ki magukat a dolgozók, és döbbenhetnek rá valójában, hogy viselkednek, a choaching valós körülmények között történik. Így sokkal hasznosíthatóbb tudást ad a személyeknek önmagukról és a munkavégzésükről.

Az Accenture palo-altoi Ember-Számítógép Kutatóközpontjában azt a célt tűzték ki, hogy olyan digitális személyes  coach-ot készítenek a különböző munkakörökben dolgozóknak, mely folyamatos visszajelzést ad nekik tevékenységükről. A mobil eszköz még fejlesztés alatt áll, de elképzelésük szerint többféle bioszenzort és egy GPS-et is  használnak majd benne, hogy adatokat nyerjenek a munkatárs helyéről és pszichés állapotáról.

A projekt egyik vezetője, Alex Kass szerint “az okostelefonok egyre több funkciót látnak el, de a fejlesztők még nem használták ki azt a tulajdonságukat, hogy ezeket a kütyüket állandóan magunknál tartjuk”. Kass azt gondolja, hogy a fejlesztések következő hullámában olyan alkalmazásokat kell létrehozni a készülékekre, melyek az adott fizikai környezetet érzékelve következtetni tudnak arra, hogy tulajdonosuk milyen szituációban van éppen, bioszenzoraik és hangelemzőjük segítségével pedig meg tudják állapítani, hogy milyen folyamatok zajlódnak le  enne.

Vegyük azt a példát, hogy egy értékesítői (sales) munkakörben dolgozó éppen telefonál. A GPS érzékeli, hogy az asztalánál ül, és a korábban beletáplált napirendből kikövetkezteti, hogy valószínűleg egy ügyféllel beszél. A Személyes Teljesítmény Tanácsadó (Personal Performance Coach, PPC) a testén elhelyezett szenzorok és a hangelemző adatai alapján kikövetkezteti, hogy hogyan változott az érzelmi állapota a beszélgetés során. Esetleg a beszélgetés előrehaladtával egyre gyakrabban szakította-e félbe az ügyfelet, ingerült lett-e, és ha igen, melyik résznél? A PPC a beszélgetés alatt valós időben is képes visszajelzéseket adni gazdájának. Ha túl gyorsan beszél, akkor kiírja, vagy beszédszintetizátora a “fülébe súgja”, hogy lassítson. Ha ingerülten felemeli a hangját, akkor erre is figyelmezteti használóját. A szenzorok információi alapján arra is következtetni lehet, hogy mikor kalandozott el a figyelme a dolgozónak egy megbeszélésen.


Természetesen nem kötelező majd megfogadni a PPC tanácsait, hisz egy egyszerű elektronikus eszköz nem tudhatja például, hogy mikor van igazunk. Rengetegszer állhat elő olyan helyzet egy jól meghatározott munkafolyamatban is, ami a megszokottól eltérő reakciót igényel. A személyes tanácsadó igazi értéke, hogy rögzíti azokat az állapotainkat, amikben elsodor minket a helyzet, így sem az adott pillanatban, sem utólag nem tudatosulnak bennünk. A nap végén vissza tudjuk nézni, mikor mit érzékelt a szituációból és belső történéseinkből a PPC, így komoly segítségünkre lehet abban, hogy objektívebben lássuk magunkat.