Kütyüfüggőség: a Google Glass durvább, mint az alkohol

Google Glass kütyüfüggőség

Egy 31 éves tengerészgyalogos alkoholfüggőséggel került a pszichiátriára tavaly szeptemberben. Mint elmondta, az alkoholmegvonás sétagalopp volt ahhoz képest, amikor elvették tőle az okosszemüvegét. Vajon maga az eszköz okoz függőséget, vagy ez a függőség csak súlyosabb problémák tünete? Ezt még a pszichológusok sem tudják megmondani.

Pszichológusok kezelnek egy férfit, aki valószínűleg a mértéktelen Google Glass-viseléstől vált internetfüggővé. A férfi mindennap 18 órán át viselte a szemüveget, csak mosakodáshoz és alváshoz vette le. Később arra panaszkodott, hogy ingerlékenyebb és kötekedőbb lett, ha nem használta a készüléket. Később már az álmaiban is feltűnt a szemüveg; mintha mindent a Google Glass kijelzőjén át látott volna.

Az internetfüggőséggel kapcsolatos rendellenességeket általában olyan eszközökkel társítják, mint a számítógép vagy az okostelefon, de a pszichiáterek között még nincs teljes egyetértés a kérdésben. A pszichiátriai rendellenességeket listázó kézikönyvben, a DSM-V-ben nem is szerepel az internetfüggőség, mint mentális rendellenesség.

Forrás: A Google Glass durvább, mint az alkohol.