Egyre fiatalabbak az öregek az internet és a kütyük miatt!

öregeket megfiatalítja a sok kütyü

Osztrák kutatók szerint az új technológiák növekvő szellemi követelmények elé állítják az embert, és ez kiélesíti az idősebbek gondolkodását az előző nemzedékhez képest – írja az MTI. A kutatók úgy látják, az 50 évesek az új 42 éves nemzedék.

Az 50 év fölöttiek kognitív funkcióik vizsgálatakor egyre jobb teszteredményeket érnek el. A szakemberek ezt a számítógépek és a mobiltelefonok használatából fakadó növekvő mentális ingerlésnek tulajdonítják. Korábban a szakértők aggódtak amiatt, hogy az új technológiák rossz hatással lesznek a gondolkodásra, de kiderült, hogy valójában élesebb eszűvé válnak az egyre bonyolultabb kütyük által megkövetelt szellemi jártasság miatt.

Egy átlagembernek manapság emlékezni kell legalább 10 jelszóra, hogy naponta hozzáférjen a számítógépekhez, megnyissa a levelezését, használja a mobilbankját, számlákat fizessen, vagy hozzáférjen a közösségi oldalakhoz. A programok felhasználói gyakran találkoznak utasításokkal és opciókkal, amik egyre több döntéshozatalra kényszerítik őket.

Forrás: Az új technológia fiatalítja az agyat.