Kezelés másképp – színészek a nézők díványán

Terápia? Szükségünk van-e rá? Arc vagy álarc, amit a világ elé tárunk? Fontos-e tudnunk, legalább magunkról, mit is mutatunk a külvilágnak?
Sok a konfliktus, a seb, a heg, a gyengeségek, amiket igyekszünk eltakarni. A szembenézés egy Másikat igényel, hiszen kevesen képesek egyedül felvenni a harcot saját démonaikkal. Az álarc mögé nézés kintről indul, fordított folyamata annak, amit a színész a karakter felépítéseként tesz, ő belülről építi fel a megformált embert.

Az immár közismert, nagyon igényes televíziós sorozat pszichológusai segítenek eligazodni lelki életünk útvesztőiben – fordulóként egy-egy álarccal, önámítással kevesebb. Ám a pszichológus is összekarcolt lelkű ember, és aki alatta lapul, az embernek komplex tükröt mutatni akaró érzékeny színész is az. Hogy mit él át ilyenkor a színész, hol kezdődik az általános emberi, miként rétegződik erre a lélekdoktor, mi jön át ez emberi hármasság számára – erről beszélgetünk Mácsai Pállal és Csákányi Eszterrel (a pszichológussal, és az ő pszichológusával), az ő rendezőjükkel,  Gigor Attilával. A kiindulópont a Terápia című sorozat, de hogy mi a végpont, az rajtunk múlik.