Hipnózis a gyógyításban – hipnoterápiás módszerbemutató

Orvos és hipnózis az egészségügyben

A Magyar Hipnózis Egyesület 2013. november 18-án szakmai bemutatót tart a hipnózis módszeréről pszichológusok és orvosok számáram ízelítőt adni a hipnózis alkalmazásának sokszínű lehetőségeiből a szomatikus orvoslás területén.2013. augusztusában Budapesten került megrendezésre a „Hipnózis az orvoslásban – 1. Nemzetközi Konferencia” (1st International Conference on Hypnosis in Medicine, ICHM), amelyre a világ minden tájáról érkeztek előadók, akik a szomatikus orvoslás legkülönbözőbb területein alkalmazzák a hipnózist és a szuggesztív kommunikációt. A szuggesztív technikák alkalmazása mérhető fiziológiai változásokat idéz elő, ezáltal bizonyíthatóan elősegíti a fájdalomcsillapítást, a műtét utáni gyógyulást, a szövetregenerációt, a szorongáscsökkentés révén javítja a páciens együttműködését és megküzdő képességét.

A Magyar Hipnózis Egyesület őszi módszerbemutatóján az ICHM konferencia rendkívül gazdag programjának tapasztalataiba szeretnénk betekintést nyújtani, hogy mindenki meghallgathasson néhány érdekes beszámolót, aki nem tudott jelen venni a konferencián, vagy éppen egy másik szekción vett részt.

A rendezvény keretében az érdeklődők egy kétórás program keretében a szomatikus orvoslásban alkalmazható technikákkal ismerkedhetnek meg. Módszerbemutatók, videódemonstrációk, a konferencián elhangzott előadásokkal kapcsolatos reflexiók, az ott elhangzott ötletek és azok továbbfűzése szerepelnek ezúttal a programban. Témák – a teljesség igénye nélkül: hipnoanesztézia, gyors indukciós technikák, általánosan alkalmazható szuggesztiók.

Felkért hozzászólók: Jakubovits Edit, Koplányi Katalin, Radányi Éva

A részvételhez az adott témával kapcsolatban semmilyen előzetes tanulmány, ismeret nem szükséges. Szeretettel várunk minden pszichológus és orvos kollégát, akik érdeklődnek a hipnózis módszere iránt!

Szervezők:

dr. Radányi Éva
(+36 20 925 7022)

Zeley Réka
(+36 70 201 6208)