A Feldmár Intézet 2015 nyári programjai

Feldmár András: Szeretet, vágy, akarat és szex

A Feldmár Intézet egész programsorozattal készült a nyárra 2015-ben. Lesz Nyári Egyetem valamint önálló tréningek, előadások, műhelyek, melyeket Feldmár András és az Intézethez kötődő kollégák tartanak.

 

A programok:

 2015.  július 4-5. A félelem megszelidítése tréning

A tréning a megküzdési készségeket fejleszti, amelyek segítségével megtanulhatsz lazítani és a kihívást jelentő helyzetekben a szorongásos víziók helyett, a helyzetet ténylegesen megoldó gondolatokra koncentrálni. A tréninget Büky Dorka, tréner, kommunikációs tanácsadó vezeti.

Időpont: 2015. július 4-5. mindkét napon 10:00-16:00
Helyszín: Feldmár Intézet, 1084 Budapest, Rákóczi tér 2.

 

2015. július 11-12. Figyelem koordinációs tréning

Ha megtanulod irányítani a figyelmedet, hatalmad lesz az érzelmeid felett.

 Az, amire figyelsz, meghatározza az érzelmi állapotodat. Ezért nagyon fontos tudatosítani, hogy mire figyelsz, hogyan figyelsz, mit okoz mások számára a figyelmed, illetve mi történik veled, miközben rád figyelnek. 

A két napos foglalkozás alkalmával lehetőség nyílik egy olyan technika elsajátítására, amelynek segítségével választ kaphatunk a legalapvetőbb és legmeghatározóbb kérdéseinkre, feltérképezhetjük a szokásainkat, tapasztalatot szerezhetünk arról, hogy mennyire vagyunk urai a gondolatainknak, az érzelmeinknek, és hogyan tarthatjuk meg a stabilitásunkat, vagy éppen nyerhetjük vissza pillanatokon belül. 

A koordinációs gyakorlat hatására érzékenyebbé válunk a másikkal való együttműködésre, elfogadóbbak leszünk a másik mássága iránt, és megtanuljuk könnyedebben, illetve tapintatosabban kifejezni a gondolatainkat. 

Ki vagyok Én, és mire vágyom? Jelentkezz, és találd meg a válaszaidat!  A tréninget Szalai Mara, tréner vezeti.

Időpont: 2015. július 11 és 12. 10:00-16:00 óra mindkét napon

Helyszín: Feldmár Intézet 1086 Budapest 8. kerület Rákóczi tér 2.

2015. július 15-19. Feldmár Nyári Egyetem – Változás

Témánk a VÁLTOZÁS; teremtés – fenntartás – rombolás
A hindu vallásban Visnu, Brahma, és Siva testesíti meg az Isten három alakját.
Egy jó hindu mind a három templomban imádkozik, mind a három istenséget szolgálja.
Ha félünk teremteni, nincs változás, ha képtelenek vagyunk fenntartani a világunkat, nincs változás, nincs élet, ha rettegünk a rombolástól, a pusztítástól, nincs változás.
Mind a háromra szükség van…..

Helyszín: Három Kincs Völgye 3078 Bátonyterenye,

2015. július 19.  Nőkérdés- Miért nem vagy leszbikus?

“Szerintem természetes, hogy minden nő leszbikus. A természetes az, ami nem kíván magyarázatot. Minden lánynak az első szerelme az anyja. Fiúk is, lányok is az anyjuk vagináján keresztül jönnek a világra, ez az első szexuális aktus. A misztérium az, hogy miért lesz egy férfi homoszexuális és miért lesz egy nő hetero? Ezt a misztériumot fogjuk tanulmányozni.” – FA

Időpont: 2015. július 19. 18 óra

Helyszín: Bijó Rendezvényközpont 13. kerület Róbert Károly krt. 96-100.
NŐKÉRDÉS FELDMÁRRAL!

2015. július 20. Két estés Feldmár Előadás: AKARAT ÉS ODAADÁS

“Az eggyé válás, a fúzió, az összeolvadás az egyik véglet, egy áthidalhatatlan szakadék másik oldalán szemlélni a másikat, a másik véglet. Mindkét véglet lehetetlenné teszi azt, amit communionnak hívunk, amiben együtt vagyunk, részt veszünk egy páratlan, egyedi “miben”, ami eléggé tágas ahhoz, hogy mindannyian szabadon önmagunk lehessünk és mégis harmóniában, mélyen együtt, nem egyedül.” – FA

Időpont: 2015. július 20-21.19 óra.

Helyszín: Balassai Intézet 1016 Budapest, Somlói út 51.

2015. július 21-22. Feldmár Workshop csak férfiaknak Vasjankó

“Mi tesz egy férfit férfivá? Honnan tudjuk? Beírjuk a kérdést a Google-ba? Vagy eleve tudni kellene? Fel kell fedezni, vagy ki kell találni? Aki nem igazán felnőtt, attól még lehet apa? Lehet-e férfi?
Egy fiú elindul, hogy megkeresse, felkutassa azt a férfit, mestert, aki őt elfogadja és elismerésével, támogatásával, bizalmával férfivá avatja. A férfit a társasága teszi férfivá, nem színházi szerepet kell megtanulni, hanem ki kell érdemelni tiszteletreméltó férfiak tiszteletét.” FA

Időpont: 2015. július 21-22., 9:00-15:00
Helyszín: Feldmár Intézet, 1084 Budapest, Rákóczi tér 2.

2015. július 23. Filoterápiás műhely Feldmárral

Az élet nem betegség. Nem diagnózisra és kezelésre van szükségem, hanem arra, hogy képes legyek figyelni az életre. Arra, hogy megértsem, miért gondolom és miért teszem inkább ezt, mint azt, mi fontos, és mi nem, mit jelent valami és mennyit ér. Ezt az odafigyelést régen filozófiának hívták, és ez a terápia is, egyszerű figyelem. De ma a terápiában túl kevés a filozófia, és a filozófiában túl kevés a terápia. 

A műhelyt elsősorban azoknak ajánlunk, akiket érdekel, hogyan használható a filozófia a terápiában, akik szívesen tanulnának, akik emberekkel foglalkoznak hivatásszerűen. Vagy egyszerűen csak többet szeretnének megtudni arról, hogy hogyan állítható a filozófia az élet szolgálatába, és hogyan figyelhetünk az életre magunkban, egymásban és a világban.

Időpont: 2015. július 23., csütörtök, 18:00-20:00
Helyszín: Feldmár Intézet, 1084 Budapest, Rákóczi tér 2.

A programokra előzetes jelentkezés szükséges! Van olyan program, amelyre már előzetesen beteltek a férőhelyek, ezért érdemes előre tájékozódni a programokról.

További információ, részvételi díj, jelentkezés a Feldmár Intézet honlapján.