Kommunikáció, Konfliktuskezelés, Kooperáció – Csoportdinamikai Szociális Kompetencia Tréning

Kommunikáció – Konfliktuskezelés – Kooperáció

Csoportdinamikai Szociális Kompetencia Tréning

Magyarországon csak mi foglalkozunk csoportdinamikai módszerű tréningekkel, nemzetközi trénerek vezetésével.

Időpont:

2010. november 30. (kedd 18:00) –
december 5. (vasárnap 12:00)

Érdemes részt venni a tréningen, ha:

 • interperszonális kommunikációs készségedet szeretnéd fejleszteni;
 • olyan visszajelzést akarsz kapni magadról és viselkedésedről, amit közvetlen munkahelyi vagy privát környezetében nem kapsz meg;
 • szeretnél szerepflexibilitásodon (spontaneitásodon) javítani;
 • ön- és társészlelő-képességedet élesítenéd;
 • érzelmi stabilitásodat és terhelhetőségedet növelnéd;
 • fejleszteni szeretnéd a szociális interakciók iránti érzékedet és kifejezőképességeddel;
 • szeretnéd megismerni és növelni a csoportot befolyásoló és formáló képességedet;
 • fokoznád együttműködő- és konfliktustűrő, konfliktusmegoldó képességedet;
 • tenni szeretnél valamit önmagádért és személyiséged fejlődéséért;
 • meg akarod tapasztalni és jobban megérteni, hogy mi a csoportdinamika, hogyan hatnak és működnek az emberek csoportokban;
 • szeretnéd elmélyíteni a csoportokban és a csoportok között meglévő szociális folyamatok iránti érzékedet és azok megértését- különösen azokra figyelve, amelyek a csoportban a praktikus munka felszíne mögött működnek.

Mi a csoportdinamikai tréning?

A csoportdinamikai tréning a szociális- és csoportkompetenciák begyakorlásának egyik módszere. Immár hatvan éve annak, hogy Kurt Lewin szociálpszichológus és tanítványai nyomán kialakult e módszertanilag és tudományosan megalapozott út, amelynek révén felnőttek szociális észlelésüket, viselkedésmódjukat és csoportkompetenciájukat fejleszthetik.

A csoportdinamikai tanulás a tapasztalatok, a reflexió és a változtatás összekapcsolásán, együttes alkalmazásán alapul. A munka elsődlegesen a tréningcsoport „itt és most”-jában történik. A tréningcsoport arra ad lehetőséget, hogy az egyén megtapasztalja és megértse saját tudatos és tudattalan észlelési mintáit, viselkedésmódjait.  A tréningcsoport védett tere azt is lehetővé teszi, hogy a résztvevők új viselkedésmódokat próbálhassanak ki. Mindeközben a tréningcsoport példáján keresztül láthatóvá és érthetővé válik, hogy miként bontakozik ki a csoportban az erők játéka, a csoportdinamika.

A tréningmódszerről bővebben:

http://pszichologia.com/onismeret-csoportterapia/pszichoterapias-modszerek-iskolak-technikak/csoportdinamikai-treningmodszer/

Trénerek:

Burcsik Marianna, Pszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus, csoportdinamikai társtréner, Ausztria.

Irmengard Hegnauer-Schattenhofer, Pszichológus, csoportdinamikai tréner, család és rendszerszemléletű terapeuta, szupervízor, család- és rendszerállító, Németország.

Dr. Karl Schattenhofer, Pszichológus, csoportdinamikai tréner, coach, szupervízor, pszichoterapeuta, szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadó, író, egyetemi előadó, Németország.

Snír Péter, coach,tréner, szupervízor, szervezetfejlesztési tanácsadó, csoportdinamikai társtréner.

Bővebb információ a tréningről és jelentkezés: Snír Péter-nél tel.: 06.30.535.54.54, e-mail: [email protected] vagy a www.csoportdinamika.hu honlapon.

Early Bird kedvezmény: 5 000 Ft, 2010. október 15-ig jelentkezők részére!