1 éves integrált kifejezés és táncterápiás önismereti csoport indul

Jakobi Nóra és Pete Nóra táncterápia

A 20 alkalmas csoportban olyan utat kínálunk fel az önismeret elmélyítésére, mely az alkotást használja  kifejezőeszközként  a  megmutatkozásra  kész  belső  lelki  történések,  állapotok,  érzések megfogalmazására, illetve a magunk számára is még ismeretlen, elfeledett, rejtett tartalmak felfedezésére és megdolgozására.

A  kifejezés  –  történjen  akármilyen  csatornán  keresztül  –  több  szempontból  gyógyító.  Ha  egy problémánkhoz megpróbálunk kreatívan hozzányúlni, valamilyen alkotásba – táncba, képbe, szoborba, versbe – önteni, ezáltal „kihelyezzük magunkból és jobban megérthetjük az ezzel kapcsolatosan bennünk zajló folyamatokat. Egy csoportban ráadásul ezek az alkotások befogadókra, tanúkra is találnak, és ez az ítéletmentes figyelem segít az elfogadásban és a továbblépésben.

Az  alkotásra  nem  művészi  értelemben  tekintünk.  Nem  attól  lesz  valami  jó,  hogy  „szép”  és megformált, hanem hogy élő és életet fejez ki. A test nem hazudik. Legalábbis ha egy kis (mozgás)teret és figyelmet adunk neki, sokkal őszintébben és közvetlenebbül vall lényünkről, problémáinkról vagy éppen vágyainkról, mint a gondolkozás és nyelvi megfogalmazás útvesztőiben sokszor félrecsúszó  – vagy éppen szándékosan ferdítő – szavaink..

A módszerről a www.tancterapia.comoldalon lehet még bővebben olvasni.

Információk a csoportról:

Ideje: kéthetente csütörtökön, 17-22 óráig 2014. szeptember 25-én lesz az első alkalom, csatlakozni október 23.-áig lehet a csoporthoz.

Helyszín: Jurányi Közösségi Inkubátor Ház, Tünet együttes próbaterme

Főépület (ahol a porta is van, és ami a fentebbi bejárat)

I. emelet, jobbra pink csíkot kell követni

II. ker. Jurányi u. 1-3 , mely a 4-6-os villamos Mechwart téri vagy Széna téri megállójától,

Széll Kálmán téri metrótól pár perc séta

Részvételi    díj:    2.000 Ft/óra vagyis 10.000 Ft/ alkalom, ami a foglalkozások során felhasznált anyagok, eszközök árát is tartalmazza.

Vezetők:    Jakobi    Nóra,    pszichológus,    kiképző    integrált    kifejezés-   és    táncterapeuta  [email protected];  +3630/43-62-543

Pete Nóra, pedagógus, kiképző integrált kifejezés- és táncterapeuta, pete.nó[email protected] ;    +3630/568-16-28

A 9 hónapos folyamat alatt két intenzív hétvégi alkalmat is tervezünk (előreláthatólag 2015 január 3-4 és március 28-29-én).

A csoporton való részvételhez semmiféle előzetes tánctudás nem szükséges. Érdemes a mozgást nem akadályozó ruhában jönni, illetve megfelelő mennyiségű innivalóval készülni.

A csoport tervezését segíti, ha a jelentkezést mielőbb megerősíted.

A jelentkezőkkel szeptember folyamán személyes beszélgetésen, un. első interjún találkozunk, ahol mód van a fontosabb kérdések, motivációk, személyes témák megbeszélésére. Ennek költsége 3.000 ft.

Bármely egyéb felmerülő kérdés esetén a fenti címeken elérhetőek vagyunk! Nóra és Nóra