Tóth Mária Éva: Karrieriskola

Tóth Mária Éva Karrieriskola

Tudatosan szeretné építeni karrierjét? Állást keres? Pályakezdő és nem tudja, hogy induljon el? Esetleg gondolkozik azon, hog y munkahelyet vált? Szeretne felkészülten pályázni a vágyott pozícióra?

A Karrieriskola biztosan hasznos segítsége lesz. A tudatos álláskereséshez és karrierépítéshez ma már elengedhetetlen feltétel a munkaerőpiaci tájékozottság, a sikeres pályázáshoz kellő önéletrajz-írási, interjúzási technikák ismerete és a kellő önismeret.

A CD-melléklettel és vonzó külsővel rendelkező könyv részletesen, ugyanakkor a lényegi kérdéseket érintve kalauzolja a laikus olvasót a munkaerőpiaci alapfogalmaktól a személyes kompetenciák felmérésén át a sikeres pályázásig, és azon túl. A Karrieriskola nevéhez hűen valóban tankönyvszerűen forgatható, olvasmányos, név-és tárgymutatóval ellátott kiadvány. A jól tagolt, 16 fejezeteből álló mintegy 400 oldalon a szerző a kezdeti, filozofikus és önismereti kérdések után átvezet az önéletrajz és a motivációs levél megírásának hasznos tanácsaihoz, majd az állásinterjúzási és általában a kiválasztási, toborzási rendszerbe nyerhetünk betekintést. Külön fejezetet szentel a béralkunak, a tárgyalástechnika legfontosabb tudnivalóinak, és eligazítást ad a szerződéskötés mikéntjéről is. A könyv befejezéseként az élethosszig tartó munkát és a mindig előttünk álló fejlődési lehetőségeket, fontos önismereti kérdéseket boncolgatja. Teszi mindezt profizmusssal (a szerző humánmendzsment-szakértő, tapasztalt karriertanácsadó), ám mégis könnyen fogyasztható, érthető és világos formában. A fejezetek elején található kérdések, azon kívül, hogy rávezetnek a témára, valóban bármelyikünkben az álláskeresés során felmerülő kérdéseket tükrözik, melyekre határozott, körültekintő és hasznos tanácsokkal és mindennapi példákkal megtűzdelt válaszokat kapunk.

A kiegészítő CD-melléklet mindezen túl a könyvben leírtakhoz hozzátéve, szemléletesen és interaktívan segít a még jobb felkészüléshez. Kompetencia-szótárt, hirdetéselemzést, önéletrajzi tudnivalókat tartalmaz, nagyon tanulságosak a rajta található interjúfilmek és esettanulmányok is.

Jó befektetés-e a diplomaszerzés? Hogyan lehet összeállítani komoly álláspályázatot egy óra alatt? Mi az a motivációs levél és miben különbözik a kísérőlevéltől? Hogyan illeszthető be a családalapítás a karrierembe? Hogyan lépjek ki a régi munkahelyemről?

Ha Önt is hasonló kérdések foglalkoztatják, a Karrieriskola segít a válaszadásban, így Ön tudatosan, tájékozottan és a sikerhez szükséges önbizalommal vághat neki a karrierépítésnek.

HVG Könyvek,
384 o., kötve, 3950 Ft.