Gazdálkodj okosan – a tehetséggel

gazdalkodj_okosan__a_tehetseggel

A Gazdálkodj okosan – a tehetséggel című könyv a cégek szemszögéből közelíti meg a munkavállalás, humán erőforrás menedzsment és a munkaerő-piac kérdését. Több önálló tanulmányból áll, melyeket neves külföldi (és egy magyar) humán erőforrás szakemberek írtak. Olvashatunk az átalakuló munkaerőpiacról, a tehetséges dolgozók megtalálásának és megtartásának problematikájáról, az új munkatársak beilleszkedésének segítéséről, valamint a vezetőket érintő emberi kihívásokról.Az egyes tanulmányok végigveszik az emberi munkaerővel kapcsolatos legfontosabb nemzetközi problémákat és trendeket, melyek egyébként lassan Magyarországra is begyűrűznek. A nagy vállalatok munkaerő-felvételi osztályain világszerte egyre inkább szembesülnek azzal, hogy nehéz megtalálni a megfelelő dolgozókat egy-egy speciális szaktudást igénylő pozícióra. Összességében munkaerő-hiánytól tart az üzleti szféra, főleg a magasabb képzettséget igénylő, és a vezetői munkakörökben. A vállalatok, részben a fentiekből adódóan, kezdik felismerni a jó munkaerő megtartásának fontosságát is, melynek fontos elemei a beléptetésre és beilleszkedésre fordított figyelem, valamint az egész cég pozitív „teljesítményspiráljának” fenntartása. A fejezeteket konkrét esetleírások színesítik, valamint számos gyakorlati tanácsot tartalmaznak a sikeres vállalati munkaerő-stratégiát illetően.

“Teljesítményspirál akkor keletkezik, ha a vállalat megfontolt, tudatos lépéseket tesz, hogy elkötelezett, kiváló teljesítményű munkavállalókat szerezzen, tartson meg, motiváljon, és hatékonyan menedzseljen. Ez kiemelkedő teljesítményt generál a vállalatnál, ami megteremti az alkalmazottak magasabb javadalmazásának lehetőségét is. Ez tovább növeli motiváltságukat és elkötelezettségüket. A nagyobb kihívást jelentő és jutalmazó környezet tovább erősíti a vállalat azon képességét, hogy hatékony munkavállalókat vonzzon, tartson meg, és fejlesszen, akik további pozitív hatással lesznek a teljesítményre. Így alakul ki és terjed a teljesítményspirál.” 128. o., 8. fejezet. Lawler, E. E.: A szervezeti teljesítményspirál kialakítása

A könyv az üzleti szférában dolgozó humán erőforrás szakembereket célozza meg leginkább, de a témában kevésbé jártasaknak is érthető és könnyen olvasható, szemléletes. Pszichológusoknak, hallgatóknak főként akkor lehet érdekes, ha humán erőforrás területen kívánnak dolgozni, toborzás-kiválasztás, tréning-oktatás, vagy egyéb, általánosabb HR területen.

Értékelés

Könnyen olvasható 1 2 3 4 5 nehezen olvasható
Laikusoknak szól 1 2 3 4 5 Szakmabelieknek szól
Kevésbé tudományos 1 2 3 4 5 tudományos

Adatok
Gandossy, R., Tucker, E., Verma, N. (szerk.) (2007). Gazdálkodj okosan – a tehetséggel. Döntéshozóknak és humán szakembereknek. Budapest, HVG Kiadó.
Fordította. Bozai Ágota
Eredeti cím: Your Workforce Is Changing, Are You?
ISBN 978-963-9686-19-9
232 oldal, kötve.
4200 Ft.

Recenzió: Szűcs Júlia