David Seamands: Gyógyító sebeink

gyógyító sebeink

David Seamands: Gyógyító  sebeink c. könyvében feltárja előttünk szűnni nem akaró érzelmi fájdalmaink forrását, és megmutatja a belső nyugtalanságtól való szabadulás, és a sérült érzelmeink gyógyulásának útját.<br /><br />Az író  kerüli a leegyszerűsített sablonos válaszokat, az ítélkezést és a szakmai közhelyeket. A könyv igazi, mély együttérzésről és megértésről árulkodik, vidámságot, humort sugároz, és írását valóságos emberekről szóló, bensőséges történetekkel fűszerezi. Seamands otthonosan mozog a bibliai idézetek kifejtésében, mint a nyugtalan és kereső emberek lelki gyógyításában, az értékes mondandót ez teszi izgalmassá.

Igaz ugyan, hogy egy vékony könyvről van szó, ám annál kevésbé lehet habzsolva olvasni. Csak  finoman, hogy hasson és megérintsen ott, ahol kell. Minden egyes szót érdemes megízlelni, mert akkor jön át a mondanivaló.

Azt gondolom, hogy ez a mű nemcsak a pszichológus szakember szemléletét, repertoárját tágíthatja, hanem aki lelki gondozást folytat (szociális munkás, mentálhigiénikus stb.) A könyv akkor is nagy segítséget jelenthet a közös nyelv megtalálásában, ha segítőként nem vagyunk hívő emberek, de a hozzánk forduló igen.

Könnyen olvasható – 1 2 3 4 5 – Nehezen olvasható
Laikusoknak szól – 1 2 3 4 5 – Szakmabelieknek szól
Kevésbé tudományos – 1 2 3 4 5 – Tudományos

David Seamands: Gyógyító sebeink
Harmat Kiadó, 2008
127 oldal, 1750 Ft

Recenzió: Fejér Noémi